A legdinamikusabb parkolási szervezet
Közép- és Kelet-Európában
Ahol közlekedés és ingatlan találkozik

Ügyfélkapu

OnLine felhasználók

Oldalainkat 39 vendég és 0 tag böngészi

PARKOLÁSI ÁLLÁSOK
A
Magyar Parkolási Szövetség (HUNGAROPARK) on-line állásközvetitő szolgáltatást indított. Amennyiben szeretné ha állásajánlatai megjelennének a HUNGAROPARK oldalán kérjük, hogy küldje el az aktuális pozició részletes leirását a HUNGAROPARK titkárságára. Email: info @ hungaropark.hu

Hazánkban a parkolási feladatok ellátása területén az eredmények mellett számos gond is tapasztalható. Országunkban nem egységes sem a munkakör megnevezése, sem a formaruha, sem a követelmények holott a feladatok közel azonosak, eltérés csak a helyi sajátosságok érvényesítése miatt lehet. Ezek a gondok okozzák a parkolási területen dolgozók nagyarányú fluktuációját, az elismertség hiányát, ami nem kedvez a feladatokat ellátók iránti tekintélynek sem.

 

A Magyar Parkolási Szövetség a „parkoló őri” munkakör szakmásítása és elismertségnek növelése érdekében kezdeményezte, hogy az Országos Képzési Jegyzékbe kerüljön felvételre a parkoló őri szakképesítés.

 

Az oktatási miniszter 1/2006.(II.17) OM rendelet 1 számú mellékletének 364. folyószámán megjelent az illetékes minisztérium felügyeleti hatáskörébe tartozó „Parkoló őr” alap-szaképesítés, és ehhez csatolták rész-szakképesítésként a „díjbeszedő-leolvasó” szakképesítést is.

A parkolási szakképzés beindításához szükséges volt, hogy az új követelmények szerint kidolgozásra kerüljön a szakképesítés képzési és vizsgakövetelménye.

2008 augusztusában kiadásra került a képesítési követelményeket tartalmazó 15/2008 IRM rendelet, amelynek alapján megkezdődhetett a szakmát adó képzés.

A rendelet alapján az alap-szakképesítésre jelentkezők nem tehetnek szakképesítő vizsgát a rész-szakképesítés ismeretanyagának elsajátítása nélkül. Ezért minden parkoló őr szakképzésnek tartalmaznia kell a díjbeszedő-leolvasó szakképzést is.

A CEE Parking Development Forum 2015. támogatói
                    
             
         
Parkolás Tudatosan  |  Autósoknak  |  Garázs üzemeltetőknek  |  Partnereknek
A parkolási problémákat orvosolni csak a közterületen kívül - parkolóházak és mélygarázsok építésével - lehet. Ez jelenti ugyanis az egyedüli és hatékony megoldást a jövő generációk által vásárolni, majd forgalomba helyezni tervezett járművek tárolásának megoldására.