A legdinamikusabb parkolási szervezet
Közép- és Kelet-Európában
Ahol közlekedés és ingatlan találkozik
">
Mobilitás és Parkolás az EU-ban
Ismerje meg az Európai Parkolási Szövetséget!
Az EPA Szervezete
Uniós parkolási tevékenység
Európai Bizottság

Az Európai Bizottság az EU végrehajtó szerve és munkája során az EU egészének érdekeit képviseli (az egyes országok egyéni érdekeivel szemben).

A „Bizottság” megnevezés egyszerre utal a biztosok testületére és magára az intézményre, melynek székhelye Brüsszelben, Belgium fővárosában van, de irodáinak egy része Luxembourgban található. A Bizottságnak ezenkívül minden uniós tagországban van irodája. Ezek az úgynevezett „képviseletek”.

Főigazgatóságok

A Bizottságban 23 000 tisztviselő és más alkalmazott dolgozik az úgynevezett főigazgatóságokon és szolgálatokon, melyek mindegyike meghatározott szakpolitikai területért felel. A főigazgatóságok élén a főigazgatók állnak, akik közvetlenül a Bizottság elnöke felé tartoznak elszámolással.

A főigazgatóságok dolgozzák ki a jogszabályokat, ám javaslataik csak akkor válnak hivatalossá, ha a biztosok testülete heti ülésén elfogadja őket. A Bizottság egy sor végrehajtó ügynökség munkáját is irányítja.

Mobilitáspolitika és Közlekedés (MOVE) Főigazgatóság

Az Európai Bizottságon belül a közlekedési, mobilitási és ezzel együtt a parkolási kérdések is a Mobilitáspolitika és közlekedés (MOVE) Főigazgatóság tartoznak.

Európai Parkolási Szövetség (EPA)

Az Európai Parkolási Szövetség az Európai Bizottságtól függetlenül - azonban a EB-vel egyre jobban együttműködő - önálló szervezet. Az EPA székhelye és központi irodája az EB-hez hasonlóan szintén Brüsszelben van.

A CEE Parking Development Forum 2015. támogatói
                    
             
         
Parkolás Tudatosan  |  Autósoknak  |  Garázs üzemeltetőknek  |  Partnereknek
A parkolási problémákat orvosolni csak a közterületen kívül - parkolóházak és mélygarázsok építésével - lehet. Ez jelenti ugyanis az egyedüli és hatékony megoldást a jövő generációk által vásárolni, majd forgalomba helyezni tervezett járművek tárolásának megoldására.