A legdinamikusabb parkolási szervezet
Közép- és Kelet-Európában
Ahol közlekedés és ingatlan találkozik
A HUNGAROPARK Bemutatja:
OKOS PARKOLÁS BOLDOG CSALÁD

ADÓJA 1%-ÁVAL SEGÍTSEN,
HOGY JOBB LEGYEN A PARKOLÁS!

 

A felesleges stressz megmérgezi a családi kapcsolatokat, lerombolja az intimitást. Ne hagyja, hogy a parkolás miatt rossz napja legyen! Keressünk OKOS megoldásokat a parkolási problémákra! Célunk, hogy javuljon a parkolási közszolgáltatások minősége, a zsúfolt városrészek elérhetők legyenek, ügyfélbarát parkolóházak és mélygarázsok épüljenek, hogy mindenki haza tudjon menni, akár autóval is a CSALÁDJÁHOZ.

Mit kell tennie?

A civil szervezet számára az adófizetők a személyi jövedelemadó 1 %-áról a 1553 számú bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon vagy az erre a célra kialakított 15 EGYSZA jelű önálló nyomtatványon rendelkezhetnek. A nyomtatványra kérjük írja rá egyesületünk adószámát:  

 

19013402-1-09 

 1. EGYÉNI VÁLLALKOZÓK
  Ha Ön egyéni vállalkozó, áfa fizetésre kötelezett őstermelő, áfa fizetésre kötelezett magánszemély, az eva és a kata hatálya alá bejelentkezett egyéni vállalkozó, akkor 2016. február 25-ig adhatja le adóbevallását a NAV-nak. Az 1%-ról ebben az esetben vagy a bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 15EGYSZA jelű önálló nyomtatványon rendelkezhet. A rendelkező nyilatkozatot a bevallás részeként 2016. február 25-ig kell megküldenie a NAV-nak elektronikusan vagy postai úton. Amennyiben nem a bevallás részét képező EGYSZA lapon rendelkezik, akkor közvetlenül 2016. május 20-ig még lehetősége van a 15EGYSZA nyomtatványon elektronikusan, vagy postai úton eljuttatni a NAV-nak. A postai küldés menetének megtekintése.
 2. MUNKÁLTATÓ KÉSZÍTI
  Amennyiben munkáltatója készíti el és nyújtja be adóbevallását, akkor a 15 EGYSZA jelű nyilatkozatot legkésőbb május 10-ig lezárt borítékban átadhatja munkáltatójának, vagy 2016. május 20-ig papír alapon, vagy elektronikusan közvetlenül eljuttathatja a NAV-nak.
 3. ÖNADÓZÓ
  Amennyiben magánszemélyként küldi be adóbevallását, akkor kétféle módon teheti ezt meg. Vagy elektronikusan rendelkezhet az 1553 számú adóbevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 15EGYSZA jelű önálló nyomtatványon akár elektronikusan, akár postai úton, önállóan megküldheti a NAV-nak 2016. május 20-ig. A postai küldés menetének megtekintése.
 4. ADÓHATÓSÁG KÉSZÍTI 
  Amennyiben Önnek a NAV készíti el az adóbevallását, akkor az erre a célra kialakított 15EGYSZA jelű nyomtatványt kitöltve, 2016. május 10-ig eljutathatja munkáltatójához, vagy 2016. május 20-ig elektronikusan vagy postai úton a NAV-nak.
 5. ELFELEJTETTE 
  Ha Ön már beküldte az adóbevallását és elfelejtett rendelkezni az adó 1 %-ról kérjük, hogy mihamarabb nyomtassa ki és töltse ki az EGYSZA lapot. (Az EGYSZA lapot ne válassza szét akkor sem, ha valamelyik részét nem töltötte ki.) Tegye borítékba a nyilatkozatot, a lezárt borítékon tüntesse fel adóazonosító jelét, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve írja alá a borítékot. A borítékot postán vagy személyesen juttassa el az adóhatósághoz 2016. május 20-ig.
Alacsony a jövedelme? Nekünk, már pár ezer forint is sokat jelenthet!

Az Ön adó 1%-a fontos nekünk! Akkor is, ha Ön szerint az csak pár forint. Ilyen pár forintból máshol több millió forint gyűlik össze minden évben.

 

Korábbi évek felajánlásai:

2012 év után:  1 felajánló | 11.320,- Ft  |  Átlagos felajánlás: 11.320,- Ft

2013 év után:  5 felajánló25.707,- Ft  |  Átlagos felajánlás:   5.141,- Ft

2014 év után:  5 felajánló | 46.088,- Ft  |  Átlagos felajánlás:   9.218,- Ft

2016 év után:  9 felajánló | 85.484,- Ft  |  Átlagos felajánlás:   9.498,- Ft
2017 év után:  Rajtad is múlik! ;-)

Tudnivalók

Kérjük kattintson a részletekért!

Mi történik, ha nem ajánlom fel az 1%-ot?

Amennyiben az adófizető állampolgár nem rendelkezik az egy százalék felajánlásáról, úgy az összeg az állam pénztárába kerül, mint befizetett adó.

Mi történik, ha rendelkezem az adóm 1%-ával?

Ez esetben az adóbevalláskor beadott, szabályosan leadott adó 1% rendelkező nyilatkozatokat a NAV összesíti, az egyes szervezetekre lebontja, és átutalja a felajánlott pénzt. Minden adófizető felajánlása duplán számít! Az adó egy százalékát kétszer ajánlhatja fel: egyiket egy nonprofit szervezetnek, a másikat egy egyháznak vagy költségvetési előirányzatnak, így 1+1%-ról rendelkezhet.

Mit adok és mit kapnak a szervezetek?

Az adó 1% felajánlása Önnek semmibe sem kerül, csupán két percet kérünk, amíg kitölti a rendelkező nyilatkozatot. Viszont ez a két perc sokat jelent egy civil szervezet számára, pl. túlélést és anyagi forrást a színvonalas szakmai munka folytatására.

Mennyi pénzről rendelkezünk?

A Magyar Parkolási Szövetség mindössze három éve gyűjti az SZJA 1%-okat, így ezidáig csak szerény eredményekről beszélhetünk. Ettől függetlenül minden évben izgalommal várjuk a NAV értesítését, hogy az adózók mennyire támogatják az egyesület munkáját. 2015-ben 5 felajánlótól 46 ezer forintot kapunk

Mire fordítjuk az 1%-okat?

Az eddig befolyt adó 1%-okból egyelőre csak konferenciák szervezését tudjuk támogatni. Szeretnénk ha ezen olyan megoldásokat tudnánk bemutatni, amik megkönnyítik a városi közlekedést és parkolást.

 

Programjainkról röviden...

PDF - Parking Development Forum:
A Parkolási és Mobilitási Konferencia
A Magyar Parkolási Szövetség már három éve nagy sikerrel rendezi meg a városi mobilitási és parkolási innovációs rendezvényét. További információ parkingforum.eu
EPP - Elektromos Parkolás Program
A EPP célja, hogy egyrészt tájékoztasson az elektromos autózás előnyeiről, másrészt elősegítse az elektromos töltő infrastruktúra kiépülését Magyarországon. A legfontosabb feladat a különféle töltőberendezések piaci bemutatkozásának elősegítése nyomtatott és on-line információs anyagokkal, rendezvényekkel, versenyekkel, stb.
POP - Parkolj Okosan Program
A POP célja, hogy - az okosváros fejlesztésekhez igazodva - figyelemmel kísérje a parkolást érintő különféle okos parkolási technológiák fejlődését. Átfogó képet adjon a technológiai megoldásokról egyrészt az autósok, másrészt az üzemeltetők számára. Bemutassa az autósok által használható parkolási mobilalkalmazások széles körét, az üzemeletetők számára pedig - külföldön jól bevált - digitális parkolási megoldásokat és üzemeltetési tapasztalatokat mutasson be.
Rendelkező nyilatkozat letöltése

Az adó 1%-áról rendelkező 15EGYSZA nyilatkozat postai úton történő beküldésének menete a következő:

 1. Töltse le és nyomtassa ki a 15EGYSZA jelű rendelkező nyilatkozatot.

  LETÖLTÉS
 2. Tegye borítékba, amelyen feltünteti nevét, állandó (bejelentett) lakcímét és az adóazonosító jelét.
 3. Zárja le és írja alá a borítékot a hátoldalon úgy, hogy aláírása átnyúljon a ragasztáson.
 4. Juttassa el a nyilatkozatot 2016. május 10-ig munkáltatójához, vagy 2016. május 20-ig közvetlenül a NAV-hoz.

Köszönjük Támogatását! Ígérjük, hogy vigyázunk arra, hogy a jövőben is jól hasznosuljon mindaz, ami részünkre felajánlásra került.  Teremtsünk élhető városokat Magyarországon, ahol mindenki megtalálja a számára megfelelő mobilitási formát!

A CEE Parking Development Forum 2015. támogatói